695 53 90 12 info@cantafrica.com

Momi Maiga

Maiga, nascut a Gàmbia i crescut a Senegal, África de l’Oest, dins la familia Cissokho, hereus del coneixement de la Kora i la historia que aquest instrument guarda. Als 6 anys es traslladà a viure al sud de Senegal, a Ziguinchor, capital de la regió de Casamance. Va ser allá on Momi va entrar en contacte amb la Kora gràcies al pare i germans de la seva mare, els quals tots tocaven la Kora.

La vocació i herencia artística del seu entorn familiar, deseguida es reflexà també en el seu interés per la música, particularment per la Kora. Així fou com el seu tiet, Solo Cissokho, va fer fabricar una petita Kora per ell. Començà a tocar tot escoltant als seus tiets i cosins tocar, i a la seva mare i àvia cantar el repertori tradicional Mandé de la Kora.

Autor, compositor, músic i cantant, Momi Maiga (nom artístic), és un intèrpret de la nova generación. El seu estil personal marca una fusió entre el Soul, Funk, Blues, Jazz, Afrobeat, músiques aràbigues i la música tradicional Mandé. Un viatge entre tradición i futur a través de 22 cordes.

Núria Domènech

Llicenciada en Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, i especialitzada en l’estudi etnomusicol·lògic de diferents països i ètnies d’Àfrica Occidental i Central.

Ha viscut quatre anys a Guinea Conakry, amb viatges i estancies regulars també a Guinea Bissau i Senegal des del 2012. Apassionada per la diversitat étnica i musical que guarda el continent africà, va entendre de seguida que per conèixer l’arrel d’una cultura i interactuar amb ella, s’ha d’aprendre l’idioma local. Així doncs, parla fluidament el Susú (lengua nacional de Guinea Conakry), es comunica en Mandinka i té nocions de vàries llengües d’Àfrica Occidental.

Col·labora amb el Museu de la Música de Barcelona, realitzant conferències, tallers, concerts i treball d’investigació.