695 53 90 12 info@cantafrica.com

Descarrega PDF

Aquí trobaràs tota la informació dels Tallers Escolars Interculturals de CantAfrica

TALLERS ESCOLARS INTERCULTURALS

 

Coneixeu África? Amb aquest taller ens apropem al continent africà de la manera més directa: CANTANT! A través de la música, el cant i el moviment, aprendrem cançons tradicionals en Mandinka i hi incorporarem el català. A més a més, descobrirem la Kora, un dels instruments més sofisticats de l’Àfrica Occidental. Un espectacle del qual tots en formareu part!
Interculturalitat des de les Escoles:
Cantem Àfrica! ofereix una de les vies més divertides per vivenciar la interculturalitat de la societat actual. A través de l’aprenentatge de cançons, fomentem l’augment dels diferents tipus d’atenció, la memòria i la concentració. Treballem la socialització a través del ritme el moviment i el cant. És una activitat inclusiva, la qual desenvolupa l’autoestima, les diferents identitats i la intel·ligènica interpersonal i intrapersonal dels nens i/o joves.
Objectius
● Ubicar i experimentar vivencialment una cultura a través de la música i el cant.
● Conèixer els valors i missatges que guarden aquestes cançons mil·lenàries.
● Crear un espai de comunió a través del cant i el moviment
Desenvolupament:
Aquest taller consta de dos blocs: Introducció a les Músiques de Tradició Oral, concretament a la música Mandé. Pràctica d’algunes cançons.

Edats: 3 – 6 anys // 6 – 12 anys // 12 – 18 anys
Durada: 60 o 90 minuts

Descarrega PDF

Aquí trobaràs tota la informació dels Tallers per adults de CantAfrica

TALLERS PER ADULTS

 

La música africana no és només ritme, també és melodia. Cantem Àfrica! ofereix tallers de cant tot descobrint i aprenent algunes de les cançons tradicionals d’Àfrica Occidental, més concretament de l’ètnia Mandé, a través de la veu i el moviment.

Desenvolupament:
Petita introducció a les Músiques de Tradició Oral d’Àfrica Occidental i contextualització de les cançons tradicionals que es treballaran de manera pràctica durant el taller.
Les cançons han estat adaptades al cant coral, així que es crearà un cant responsorial format per una veu solista i un cor, tot creant una comunicació basada en la relació pregunta-resposta, un joc de veus, harmonies i polifonies que neixen del cant d’un conjunt de persones.

Edats: per a totes les edats / possibilitat d’adaptació a públic familiar

Durada: 90 minuts